De Bullmastiff

De Bullmastiff

# Sinds 1860 

 

Sinds de 19e eeuw werd de Bullmastiff gefokt in Groot-Brittannië. Hij onstond uit de kruising van een mastiff en de Engelse Bulldog. Ze zijn kleiner en leniger dan de mastiff en later werd door een kruising met de bloodhond de reukwaarneming sterker.Lemabull u Will be for valcobulls

De Bullmastiff als (nacht)waker in de eenzame bossen samen met zijn baas “de boswachter” was een must voor de boswachter om stropers uit zijn bos te houden en de bullmastiff die deze taak RIDGETOP'N MARCONIAN HOLLYWOOD and VINE for valcobullsperfect kon volbrengen door zijn oplettendheid en goede speurwerk.

De bullmastiff is geen bijter maar overmachtigde de stroper met het naar de grond duwen en wachten dan tot de boswachter de stroper zelf kon straffen en hem om andere stropers af te schrikken in het begin van het bos opging.

Het karakter van de bullmastiff om dus niet te bijten is dus een echt rastypisch kenmerk en zoals men zegt “de aard van het beestje veranderd niet” . Wel is er een consequente opvoeding nodig en dit slimme ras zal natuurlijk u opvoeding eens proberen te ontzien.

De Bullmastiff is een makkelijke hond in de omgang en zeer snel tevreden maar dient een stabiele en consequente opvoeding te genieten. Ze zijn enorm gevoelig voor je stem en zijn baas dient overwicht te houden. De bullmastiff heeft een gemiddelde beweging nodig wanneer hij volwassen is tot hij 18 maanden is zal hij/zij een beperking op zijn bewegingen moeten krijgen van hun baas om heup en elleboog problemen te voorkomen. Belangrijk is dat ze hun eigen plek creeeren die voor hun veilig is en hun een veilig gevoel geeft. 

Ze zijn van oorsprong uit geen sociaal ras naar andere honden toe. Bedenk hoe de hond van de stroper als eerste werd uitgeschakeld om uiteindelijk de stroper te kunnen vangen. Maar wanneer zij een goede opvoeding hebben genoten zeker wel mogelijk is om samen met andere honden(rassen) te leven.Bullmastiff

De kleuren van de bullmastiffs zijn rood, fawn en gestroomd hierin zijn verschillende variaties mogelijk zoals rood gestroomd en fawn gestroomd. De gestroomde kleur werd gebruikt door de boswachters omdat deze het minst opviel tussen de bomen van het bos.

Valcobulls Komodo dragonDe bullmastiff is een hond die zich nooit van zijn slechte kant zal laten zien en dus ook niet snel tot geen pijn zal tonen. (Dit kan wel eens lastig zijn) Door de jaren heen zijn de bullmastiffs wat zwaarder en grover gefokt (niet allemaal) en hebben daardoor wat meer grenzen nodig om hun levensduur zo lang mogelijk te laten duren. Zoals het liefst zo schraal mogelijk op laten groeien zodat er door overgewicht geen extra beschadigingen of belemmeringen ontstaan aan botten  spieren en gewrichten zal ontstaan. Dit zullem ze niet aan u tonen dus bescherm ze tegen hun wanneer ze jong zijn ontstuimige gedrag.

 De bullmastiff diende al sinds de 19de eeuw tevens als gezelschapshond want in de eenzame bossen waar de boswachter woonde had hij geen ander gezelschap dan zijn hond. Later werden de bullmastiffs als gezelschapshond gefokt en deze zijn enorm tolerant naar kinderen. Bekenden van de family werden geaccepteerd, zeker wanneer de baas zegt dat het goed is. Ze zijn enorm aanhankelijk en houden van knuffelen en aandacht. Ten opzichte van soortgenoten kan dit ras wel dominant zijn maar wanneer er tijdens hun jonge jaren goed gesocialiseerd word kunnen ze prima samenleven met andere huisdieren en soortgenoten.

Helaas is dit grote ras niet een ras dat heel oud word en mogen we gemiddeld 8-10 jaar van ze genieten. Ze hebben weinig verzorging nodig kwa vacht hun kortharige vacht kan zo nu en dan eens geborsteld worden zodat de dode hare  worden verwijderd.

Fullhouse Bulls repeat after me for valcobulls bullmastiffDe bullmastiff is een ras dat het helemaal niet erg vind om alleen als enige dier in een omgeving te zijn en heeft ook niet de grootste ruimte nodig, wel is dan beweging in de vorm van wandelingen vereist zodat ze lekker en lang fit blijven. Ze kunnen ook zeker goed alleen zijn wanneer er daarna de nodige aandacht aan ze word geschonken. Wanneer de bullmastiff eenmaal ouder is dan 12-18 maanden en hun bottenstelsel is uitgegroeid vinden zij het heerlijk om veel buiten te zijn en lekker in de zon te genieten de dag, ook kunnen ze met een goed tochtvrij nachthok buiten leven en zij zullen als bescherming een zeer goede staak verrichten en al lijkt het soms dat zij alleen lui zijn hun neus blijft werken en ongewenste gasten zal hij al voor ze arriveren ruiken en zo mogelijk buiten het terrein houden.

 De bullmastiff is een redelijk grote en zeker een zware hond. Zo worden de teven gemiddeld 60-66 cm en 45-50 kilo zwaar en de reuen gemiddeld 64-69 cm en 60-65 kilo zwaar. Natuurlijk zal er bij een hogere bullmastiff ook meer gewicht zijn of andersom.

Bullmastiff Uiteraard kan het karakter en gedrag van een bullmastiff anders zijn dan hier beschreven maar dit zal ongetwijfeld aan een gebeurtenis uit het verleden kunnen liggen of misschien wel een totaal ander leven bij een andere eigenaar. 

Ook vanwege het feit dat de bullmastiff geen kleine hondjes zijn adviseren wij ten alle tijden deze lieve hond aangelijnt te laten lopen waar deze andere honden tegen kan komen. De andere honden kunnen niet dit karakter hebben en de schuld in de schoenen krijgen omdat het een grote hond is gebeurd bijna altijd want ook deze lieve knuffelberen laten zich niet bijten. Dat wil niet zeggen bij direct de eerste aanvaring maar er komt een dag dat ze er genoeg van hebben en ze de ander even terecht zetten. 

Voor ons is er geen ander ras leuker als de bullmastiff en we willen nooit geen ander ras meer.

 

Voor meer informatie of misschien vragen die u heeft kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen, dit is het makkelijkst om per @ mail te doen

info@valcobulls.nl

 

  Brindle bullmastiff Bullmastiff Bullmastiff

 Valcobulls / Rivers Empire Bullmastiffs